Kom tot rust in Twente
Kom tot rust in Twente

Kom tot rust in Twente

En als ze de pastorale counseling geeft, hoe gaat dat? “Dan luister ik vooral. Ik denk dat mensen niet zitten te wachten op oplossen. Maar ze willen vaak gehoord worden. Samen de diepte ingaan, daarna pas werken aan oplossingen. Vaak moet je eerst door verdriet heen, en het is veel waard als je dat met iemand kan doen die je begrijpt.’ Er wordt in deze methode een relatie gelegd tussen het geloofsleven en het leven op zich. Als hulpverlener duw je de hulpvrager niet in een bepaalde richting maar geef je adviezen en probeer je de hulpvrager ook zelf na te laten denken over mogelijke oplossingen. Het werk van de mens en het functioneren van de Geest mogen beiden een plaats hebben.”

Lees het hele artikel op CIP.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *