Oog voor de liefde
Oog voor de liefde

Oog voor de liefde

Oog voor de liefde

En ze leefden nog lang en gelukkig…… Was dat maar waar voor ieder stel. Sprookjes laten je wegdromen. De cijfers van het CBS laten echter een ander verhaal zien. Er is een hoog aantal echtscheidingen per jaar. Saaie tabellen, die een wereld van moeite en verdriet vertolken. Dit geldt voor het stel zelf, maar dit geldt ook voor de kinderen. Een gezin valt uit elkaar.

Meeleven

Elke huwelijksbreuk heeft een geschiedenis. Vaak pijnlijk doorstaan door het echtpaar zelf. Omstanders kunnen er een verhaal van maken. Dit gebeurt helaas te vaak. De schrik van een bericht van een echtscheiding in een gemeente kan heftig zijn. Mensen die je al jaren kent gaan uit elkaar. ‘Het leek zo goed te lopen in dat pracht gezin’. Deze schrik mag echter geen aanleiding voor speculaties en verhalen worden. Laat het juist in plaats daarvan een drijfveer worden voor meeleven. Laat de verlegenheid het niet winnen! Mee-leven in huwelijks- en echtscheidingsproblematiek, het is als liefdevolle wondverzorging. Het is niet hét medicijn, maar zonder dit mee-leven wordt het er zeker niet beter van. Zoals Prediker schrijft: De wijsheid straalt een mens van het gezicht en verandert strenge ogen in een milde blik (Pred 8:1). Laten we bidden om mildheid in overvloed en liefdevolle ogen die durven te ontmoeten. Gods liefde en trouw zijn ook hierin voor ons een voorbeeld.


Huwelijkscursus

Wat een kansen liggen er daarnaast juist in een kerkelijk gemeente om aandacht te geven aan opbouw en onderhoud van huwelijken. Niet als een eenmalig onderwerp, maar als een terugkerend aandachtsveld. Dienende liefde, lichamelijke liefde en de vriendschappelijke liefde, heerlijke ingrediënten voor een huwelijk. De Bijbel reikt ons hierin zoveel aan. Onze Schepper heeft in het huwelijk iets kostbaars gegeven. Schrijf je eens in voor zo’n cursus! Je huwelijk hoeft niet problematisch te zijn voordat je je in kunt schrijven. Deelname aan een huwelijkscursus gaat om een gezond verlangen om samen aan de slag te gaan met je huwelijk. Te boeiend om niet op te pakken, te verrijkend om te laten liggen!

 

Geschreven door: Lizanne Kuipers, www.praktijkdeloopbrug.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *